Mijn naam is Anita van Iersel.
In 1997 heb ik mijn PABO diploma behaald aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle.
Aansluitend heb ik de opleiding tot Remedial Teaching gedaan. Deze heb ik in 1998 met positief resultaat afgerond.
In de jaren erna heb ik als leerkracht basisonderwijs voor verschillende groepen gestaan.

In 2019 ben ik gestart met mijn eigen Praktijk voor Remedial Teaching en begeleiding om daarin het werk waar ik het meeste plezier aan beleef, het begeleiden van leerlingen die moeite hebben om zich de leerstof eigen te maken of op een andere manier vastlopen, te kunnen uitvoeren.

Door het doen van verschillende opleidingen en cursussen heb ik mijn kennis verdiept en verbreed.
Erg enthousiast ben ik geworden over de Reflexintegratiebehandeling, waarmee verschillende problemen bij baby’s, kinderen en volwassenen behandeld kunnen worden door te werken aan de basis (de reflexen).

In 2023 heb ik de opleiding tot psychomotorisch leer- en gedragsspecialist afgerond. Dit heeft me erg verrijkt in mijn kijk op de ontwikkeling van kinderen. Door het kind in zijn totaliteit te zien, met al zijn mogelijkheden en uitdagingen, en vanuit dit totale beeld begeleiding te geven, wordt er echt recht gedaan aan het kind.  

Naast mijn werkzaamheden voor mijn praktijk ben ik als leerkracht en ambulant begeleider betrokken bij een onderwijsonderzoeksarrangement in Harderwijk, geef ik les aan verschillende Plusklassen en ben ik werkzaam voor praktijk IQbus.