Dit zeggen anderen:

Afbeelding: Pexels

Carola Rodrigues (feb. ’23):
Fijne begeleiding. Mijn zoon voelde zich gelijk op zijn gemak en gaat graag naar Anita toe. Bijzonder om te zien hoe de reflexintegratietherapie een positief effect heeft op zijn gedrag.

Ouders van Venna (maart ’23):
Wij komen nu ruim een jaar bij Anita en onze dochter boekt heel veel vooruitgang. Anita is voor ons een superjuf die niet alleen onze dochter heeft gemotiveerd om de school weer leuk te vinden, ze heeft ook geholpen inzicht te krijgen in onze dochter en haar manier van leren. Daardoor zit er nu weer een stijgende lijn in haar werk en heeft ze plezier in wat ze doet. Dankzij alle inzet van Anita in haar praktijk, in de plusklas en op school heb ik weer een stralend meisje. Wij zouden niet meer zonder Anita willen. Wij geloven dat de ondersteuning die onze dochter krijgt van Anita eigenlijk de enige en beste manier is voor onze dochter. We zouden het anders wensen. Ik ben blij dat we Anita hebben gevonden, haar inzicht is heel breed net als haar bereidheid mee te denken en mee te werken. We zullen hier zeker nog een tijdje mee doorgaan tot het niet meer nodig is. Ik heb het gevoel dat onze dochter nu pas echt gezien en gehoord wordt. Ze gaat altijd met plezier naar de sessies en naar de plusklas. Echt een topjuf!

Jolanda Bronkhorst (april ’23):
Voor begeleiding ben je bij Anita aan het juiste adres! Ze is heel helder in haar communicatie en geeft duidelijk aan wat je kunt verwachten. Van RMTi zouden veel meer mensen op de hoogte moeten zijn, wauw wat een effect heeft dat! De manier waarop Anita het begeleidt, is super! 

Ouders van Mare (maart ’23):
De start van het schooljaar in groep 4 valt onze dochter Mare (7 jaar) zwaar. Thuis kan ze nauwelijks aan tafel blijven zitten, ze loopt steeds weg om de handstand te doen. Ze gaat niet altijd met evenveel plezier naar school en vooral lezen vindt ze niet leuk meer. Tijdens het kennismakingsgesprek met de leerkracht blijkt dat ze moeite heeft om zich te concentreren en dat ze niet stil kan zitten. Als ik toevallig in gesprek raak met Anita en zij vertelt over wat ze in haar praktijk doet, twijfelen mijn man en ik geen moment en maken we een afspraak.

Ook onze dochter is vanaf het eerste moment enthousiast. De testen die ze moet uitvoeren, doet ze met veel plezier. Anita heeft veel geduld en is duidelijk gewend met kinderen te werken. Uit de testen blijkt dat bij Mare diverse reflexen niet goed geïntegreerd zijn. Wellicht heeft dat te maken met haar start. Ze is geboren met de navelstreng twee keer om haar nek en moest uiteindelijk met de vacuümpomp gehaald worden. Haar onrust en de moeite met concentreren kan verklaard worden doordat de reflexen niet goed geïntegreerd zijn.

Omdat ze ook regelmatig last heeft van wegdraaiende ogen stelt Anita voor een visuele test af te nemen. Daaruit blijkt dat haar ogen niet goed samenwerken. Anita heeft duidelijk verstand van wat ze doet. En als ze zelf niet volledig overtuigd is of ze op de goede weg zit, schroomt ze niet een second opinion aan te vragen. We maken een afspraak bij een functioneel optometrist voor een aanvullend oogonderzoek en hij komt tot dezelfde conclusie als Anita. Mare kijkt met veel spanning. Dat ze moeite heeft met lezen en concentreren, is dan ook niet verwonderlijk. De letters dansen vaak voor haar ogen, of ze ziet wazig. Lezen kost haar veel energie en moeite. Visuele training gaat onze dochter helpen.

Inmiddels komen we een aantal maanden bij Anita. Onze dochter is er nog niet, maar we zijn op de goede weg. Trouw doen we de (eenvoudige) oefeningen voor de reflexen en de ogen. Op school merken ze nog weinig verschil, maar thuis is Mare veel rustiger. Ze blijft tijdens het eten aan tafel zitten. Ook merken we dat het lezen en schrijven beter gaat. Nog altijd gaat onze dochter met veel plezier naar Anita. Al kost het haar soms moeite om thuis de oefeningen te doen, ze doet ze wel. Mede dankzij het enthousiasme en vertrouwen van Anita. We zijn heel blij dat we haar praktijk hebben ontdekt en Mare op deze manier kunnen helpen. Anita is erg betrokken, ze heeft contact met school en adviseert de leerkrachten hoe ze Mare het beste kunnen ondersteunen. Ook voor ons als ouders is ze een enorme steun! We kunnen altijd bij haar terecht voor advies.